CREW


Wouter is een geboren en getogen Bergenaar maar kan stiekem nog wel een lesje Bergs gebruiken. Hij studeert met deze film af op scenario en regie aan de HKU.
Levien keert na een korte afwezigheid weer terug naar Bergen op Zoom om af te studeren met zijn cameradebuut.
Art Director Veerle is verantwoordelijk voor alles wat de kijker helaas niet meteen op gaat vallen; maar dat is weer een groot compliment, want dan heeft ze haar best gedaan!
Symen en Jeroen staan niet graag zelf in de spotlights maar zeker wel er achter als licht-assistenten!
Voor Stan is het allemaal niet zo zwaar maar hij denkt er zeker ook niet te licht over: hij denkt wel óver licht, maar dat moet ook als je gaffer bent.
Sanne assisteert Liz met de kleding en kijkt er daarnaast met smart naar uit om Bergen op Zoom eens écht goed te leren kennen.
Peter heeft bijna zijn hele huidige leven in Bergen op Zoom gewoond en leert naar eigen zeggen nu een andere kant van de stad kennen. Onder het gezag van Grace is hij productie-assistent.
Ook Sander hoort er bij, en nog veel meer dan dat; hij is onze geluidsman!
Paulien heeft iets met teckels en vissen, maar naast haar voornaamste liefde voor camerawerk is ze bij ons een prima opnameleider!
Leergierig en dan nog gezellig ook: Mick krijgt het voor elkaar! Hij assisteert ook nog eens als de beste.

Dramaturgie is een prachtig woord, het moet dan ook een eer geweest zijn om zich daar mee bezig te houden. Wederzijds Matthijs, wederzijds.
De leergierige Maxime verplaatst zich als productie-assistent haast sneller dan het licht en scheurt door Bergen op Zoom alsof ze nooit anders gewend is.
Collin heeft het licht gezien, en dat niet alleen: ook netjes op zijn plaats gezet!
Als je in de schoenen van Martin staat moet je een scherpe blik hebben en altijd gefocust blijven; dat kan ook niet anders als je focus-puller bent.
Manon bewijst dat enthousiaste filmmakers niet alleen van de HKU af komen; nog geen jaar in het vakgebied en nu al draaien op een toplocatie als Bergen op Zoom! Ook overziet Manon de laatste loodjes als post-production supervisor.
Liz vindt het prima vertoeven in Bergen op Zoom en houdt zich bezig met de kleding voor de film.
Van vlinders tot aan een simpel poedertje, Kim zorgt er voor dat iedereen er weer fris en fruitig uit ziet op beeld.
Bij de Making-Of mag Joost het zéker weten: hij staat achter de camera en legt alles achter de schermen vast.
Indra steekt zijn handen uit de mouwen als een rasechte camera-assistent!
Grace is al een tijdje afgestudeerd maar een film over Bergen op Zoom klonk haar als muziek in de oren. Inmiddels is ze weer half bij haar ouders in Steenbergen ingetrokken om deze film te produceren.
Met Esmeralda als assistent heeft onze D.O.P. tijdens de shots een handje vrij.
Anouk is van alle markten thuis: overal kan ze een handje helpen maar is ook een prima wandelend Bergs woordenboek.
Annebelle is een superheld in netwerken en houdt zich daarom bezig met het scouten van locaties. Ook heeft ze een berucht verleden in het serveren van warme lasagne.
Angelo is een oude rot in het vak en leent hier zijn wijsheid als regie-assistent uit!
Dat typografie net zo belangrijk is als elk ander onderdeel van de film wordt bewezen door Thomas, hij is verantwoordelijk voor het onderwerp van alle titels in de film.
De geluidsnabewerking ligt in handen van Ronnie, die maar al te graag in de Peperbus klimt om de kerkklokken op te nemen. Echte passie voor het vak dus!
Muzikaal wonder Gijs voorziet de film van een complete soundtrack, zo goed dat je het verschil tussen digitale klanken en live muziek niet eens zult horen..
Bram ziet de film als één grote kleurplaat en gaat er dan ook graag op los in de kleurcorrectie!